Uniikit artesaanijäätelöt

POPS:it valmistetaan käsityönä Varsinais-Suomessa Kaarinan jäätelötehtaassa. Nämä artesaaniherkut syntyvät intohimostamme jäätelöä kohtaan juuri sinua varten. Unelmoimme aidoista mauista ja makumuistoista, arvostamme puhtaimpia kesän kypsyttämiä raaka-aineita ja lähituotteita sekä lisäaineettomuutta.

POPS!:ien valmistuksessa käytetään oikeita marjoja ja hedelmiä ja seuraamme vaihtuvissa resepteissämme raaka-aineiden luonnollisia kasvukausia. POPS!:eja tehdessämme toivomme jokaisen puraisun antavan sinulle täysin uudenlaisen elämyksen ja ilon hetken; sellaisen hymyilevän tunteen, jossa yhteen puraisuun tiivistyy suomalaisen kesän, luonnon ja auringon hetki ja joka samalla luo hyvän, kuuman kesäpäivän kultaisen muiston.

Tämä jäätelö on meiltä sinulle.

Mikä on Ice Pop?

POPS! -hedelmäjäätelöt

PALETAS

 

meksikolainen perinneherkku

Paletat ovat meksikolaisia perinneherkkuja, jotka valmistetaan käsityönä tuoreista, torikypsistä hedelmistä ja marjoista, maustetaan aromikkailla yrteillä ja mausteilla sekä sokerilla, jäädytetään puikkomalliseksi herkuksi ja nautitaan hymyssä suin paahteisen Meksikon auringon alla.

Perinteinen tapa on jakaa paletat vesipohjaisiin ja maitopohjaisiin tuotteisiin, mutta joka tapauksessa kyseessä on aina 100 % hedelmäpommi. Vai miltä kuulostaisivat vesimeloni-lime, ananas-jalapeno tai mansikka-kerma -yhdistelmät! Ennen jokaisella meksikolaisella pikkukylällä oli oma pieni perheyrityksenä toimiva jäätelöravintola – paleteria, sekä näitä viilentäviä herkkuja myyntikärryissään toreilla kuljettavia jäätelömyyjiä – paleteroja.

ICE POP

 

Popsicle, Ice lolly, Ice pole, Ice block - Jäädytetyt hermut maailmalta

Ice popsit ovat amerikkalainen vastine meksikolaiselle paletalle. Tarinan mukaan kalifornialainen 11-vuotias poika Frank Epperson jäädytti vahingossa omalla terassillaan vuonna 1905 lasillisen virvoitusjuomaa sekoitustikun kanssa ja aamulla hänen tekemänsä jäätynyt löytö lumosi maistajansa ja innovaatio heräsi henkiin. Epperson nimesi keksintönsä Epsicle:ksi ja myöhemmin patentoi sen Popsicle-tuotemerkin alle. Tämä uniikki tuote oli jo 1900-luvun alun Amerikassa menestys ja osa monen amerikkalaisen lapsuutta.

Nykyamerikkalaisessa ruokakulttuurissa ice popsit ovat nousseet tunnetuimpien ruokailmiöiden kärkeen ja Amerikassa myydäänkin nykyään yli 18 miljardia ice popsia vuosittain. Australiassa nämä hedelmämehujäät tunnetaan ice block termillä, brittiläiset taas syövät ice lollyä ja Uudessa-Seelannissa törmätään ice poleen!

POPTAIL

 

Frozen cocktail – Aikuisten juhliin ja illanviettoihin

Cocktail on nyt poptail! Mikä olisikaan parempi tapa viilentää tunnelmia, kuin yhdistää ice popit ihanan kesäiseen juomaan! Poptailit toimivat erittäin hyvin monien virvoitusjuomien ja alkoholijuomien kanssa juhlissa ja terasseilla. Toisaalta monet klassikkodrinkit kääntyvät sujuvasti myös ice pop -puikoiksi, joista klassisimpana esimerkkinä kuohuviini-poptail, gin & tonic -poptail, mojito-poptail tai vaikkapa roseeviini-poptail. Amerikkalaiset hääjuhlatrendit ovat hurahtaneet viimeisten muutamien vuosien ajan poptaileihin niiden elegantin ulkonäön ja herkullisuuden vuoksi.