Me olemme POPS!

POPS! OY on ice pop -hedelmäjäätelöitä tuottava yritys, joka perustettiin Kaarinaan syksyllä 2018

POPS!:n syntyminen ja tarina perustuu ajatukseen oman tarkoituksen, merkityksen ja onnen etsinnästä ja myös löytämisestä. POPS!:ssa kyse on pirskahtelevasta ilosta ja onnesta jonkin aidon asian äärellä. On ihana herätä aamuun ja luoda jotain kaunista hymyissä suin toivoen, että jokainen tehty POPS! saa jokaisen lapsen ja aikuisen hieman onnellisemmaksi ja surut piirun verran pehmeämmiksi. POPS!:n tärkein tehtävä on luoda hyviä hetkiä ja muistoja – meille jokaiselle.

THE TEAM POPS!

HANNAMARI

POPS! syntyi maailmaan pitkäkestoisen haaveilun, itsensä etsimisen ja unelmoinnin tuloksena syksyllä 2018. Jäätelö on meille suomalaisille tärkeä asia ja se liittyy kiinteästi suomalaisiin lämpimiin kesähetkiin, ihaniin syntymäpäivämuistoihin ja toisaalta myös suuriin sydänsuruihin. Jäätelöä on kulunut purkkikaupalla juuri sellaisten kysymysten äärellä kuten: ”Mikä minusta tulee isona?” tai ”Mitä minä voisin tehdä elämässäni? Jotain sellaista, joka tekisi minut joka päivä onnelliseksi?”

Näiden kysymysten äärellä yrityksen perustaja Hannamari Nurkkala sai idean omasta jäätelötehtaasta. Hannamari on insinööri, kotiäiti sekä intohimoinen kotikokki, joka rakastaa kauniita visuaalisia asioita, yhteen sointuvia makuja, keittiössä puuhailua sekä yhteisiä perhehetkiä perheen lapsen kanssa. Arkisen aherruksen ja työnetsinnän lomassa Hannamari törmäsi internetin ja Instagramin syövereissä tuotteeseen, johon kiteytyivät sekä visualistin että kotikokin haaveet. Paletat ja ice popit on tehty aidoista asioista, ne ovat ulkonäöllisesti vain kertakaikkisen upeita, makumaailmaltaan äärimmäisen monipuolisia ja niiden syömiseen liittyy sekä tunteita että muistoja. Hannamari oli täysin myyty ja niin muuten olivat ensimmäiset ice popsit eteensä saaneet perheenjäsenet ja ystävätkin.

Tulevana syksynä lukuisten yritysten ja erehdyksien, reseptien kirjoituksen sekä tutkimustyön lomassa ajatus omasta tuotteesta alkoi tuntua yhä luontevammalta. ”Mitä minä voisin tehdä elämässäni” -kysymys vaihtui ajatuksiin: ”Onko minusta tähän?”, ” Osaanko minä perustaa yrityksen?” ja ”Uskallanko jättää aiemman uran taakseni ja aloittaa kaiken aivan alusta?”

Seuraavien kuukausien aikana näissä pohdinnoissa kului huomattava määrä jäätelöä lisää, tällä kertaa kuitenkin kulutuksen kohteena oli itse tehty icepop-jäätelö! Hankkeen konkretisoiminen maistelun ja haaveilun lomassa vaati pitkiä päiviä erilaisten paperitöiden, viranomaishakemusten, perustamisilmoitusten ja koulutusten parissa. Yrityksen perustaminen ilman aiempaa kokemusta tuntui välillä ihmeelliseltä ja myös pelottavalta ja keskeneräisiä ja hoidettavia asioita tuntui olevan samaan aikaan ilmassa ainakin miljoona. Alkoi vaikuttaa ilmeiseltä, että jäätelötehtaan henkiin puhaltaminen ja käynnistäminen vaatisivat avukseen luotettavia lisäkäsiä.

PIIA

Piia Pöllänen on lapsuudenystävä ja Hannamarille kuin perheenjäsen. Yhteinen historia ja ystävyyssuhde ulottuvat yli 20 vuoden taakse lukion ensimmäiselle vuosikurssille ja vuosien varrella Piia on aina ollut Hannamarille rakas ja luotettava ystävä, jonka rinnalla on itketty, riemuittu, luhistuttu, noustu, seikkailtu ja koettu kaikki elämän eri makuvivahteet. Piialla on useimmiten jalat maassa ja hän on ahertaja, joka saa asioita tapahtumaan. Piian sitkeys on varmasti vaivattu ja jalostettu huippuunsa oman kotitilan paahteisilla kukkakaalipelloilla, jossa tuhannet ja tuhannet kaalinpäät ovat vuosien varrella saaneet koulimista ja hoivanpitoa. Myös Piian urapohdinnat kahden lapsen vanhempana ja lastentarhanopettajana olivat samojen elämänkysymysten ja -tilanteiden jalostamat kuin Hannamarilla ja Piia saatiin lumottua yhtiökumppaniksi yhdellä mansikkapopsin puraisulla.

JOUKO

Kolmas perustajajäsen POPS!:ssa on Hannamarin aviomies Jouko, johon innostus jäätelöntekoon syttyi heti Hannamarin ensimmäisestä esittelypuheesta lähtien. Jouko on aina helppo houkutella mukaan projektiin kuin projektiin joko jäätelö- tai pullapalkalla ja koska käsillä oli niin sanotusti paras idea ikinä, oli Jouko välittömästi valmis ryhtymään apukokiksi, koemaistajaksi sekä koti-isäksi idean toteuttamiseksi. Joukon löytöretket oman itsensä etsimiseksi ja löytämiseksi ovat haaveiluissa välillä vaihtaneet lääkärinammatin muun muassa sukellusopettajaksi, ruohonleikkaajaksi ja ammattilentäjäksi mutta tähän mennessä tulleista ideoista POPS! on ollut paras kaikista. Jäätelöntekijä on nimittäin sellainen ammatti, johon Joukon mielestä on sisäänrakennettu juuri sopivasti iloisuutta, onnellisuutta ja maailmanparannusta.

Odotamme yrityksemme tulevaisuudelta päällimmäisenä tunteenamme luottavaisuus, onnellisuus ja hyväntuulisuus; sellaisia fiiliksiä, jotka liittyvät sekä POPS!:ien valmistukseen että syömiseen. Nämä tunteet kumpuavat siitä, että tekee ja antaa toisille jotain sellaista kaunista ja herkullista, joka on läsnä monissa tärkeissä ja iloisissa elämän tapahtumissa ja joka maistuu riemulta ja kesältä. Sellaisen popsin me haluamme sinulle antaa, herkuttelua ja muistojen luomista varten!

Hannamari, Piia & Jouko